اگر زمان کافی برای رفع عیوب کولر گازی خود ندارید بهترین کار تماس با یک سرویس کار حرفه ای کولر گازی است. اما اگر علاقه مند به عیب یابی کولر گازی خود هستید در ادامه به تشریح عمده ترین مشکلاتی که برای کولر گازی ممکن است به وجود بیاید خواهیم پرداخت و دلایل این خرابی را با هم مرور میکنیم:
باد کولر اغلب به دلایلی از جمله روشن نشدن کمپرسور، نشت و کمبود گاز کولر و هرز گرد شدن پروانه خنک کننده کندانسور گرم میشود. برای تعویض فن بهتر است به تعمیرکار مراجعه کنید.
علت اتصالی برق هنگام روشن شدن کولر میتواند خراب بودن خازن و به وجود آمدن اتصال کوتاه بین آنها یا وجود اتصالی بین سیم های رابط باشد. برای رفع مشکلات سیم کشی بهتر است به تعمیرکار مراجعه کنید. نشانه خرابی خازن، میل کمپرسور به حرکت هنگام روشن شدن، اما کار نکردن و اورلود آن است. گرمای محیط، نوسان برق و یا کم بودن ظرفیت خازن میتواند علت سوختن آن باشد. تشخیص قطعی علت اصلی خرابی کولر برای پیشگیری از خرابی های بعدی و پس از آن تعویض خازن نیز بهتر است توسط تعمیرکار انجام شود.
در صورت عدم انجام سرویس دوره ای کولر گازی و تمیز نکردن مرتب فیلترهای هوا، بازده کولر گازی کاهش مییابد و حتی سایر قطعات نیز ممکن است آسیب ببینند. برای همین، برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی، سرویس کولر گازی خود را به موقع انجام دهید.
عملکرد سرمایشی کولر بر اساس تبخیر مبرد است، به این صورت که تبخیر ماده مبرد در فن کویل واحد داخلی باعث خنک شدن فضای اتاق میشود، این ماده مبرد سپس به واحد خارجی منتقل میشود تا گرمای خود را از دست بدهد و دوباره تبدیل به مایع شود. وقتی با کاهش بازدهی سرمایشی کولر گازی مواجه میشوید، در نود درصد مواقع علت نشت مبرد است.
برای پیدا کردن محل نشتی لوله ها را بررسی کنید و نقاط دچار ساییدگی را بررسی کنید. محل نشت را میتوان با شارژ گاز ازت به دستگاه پیدا کرد و سپس با جوشکاری نشتی را برطرف کرد. سپس سیستم را وکیوم و شارژ نمایید.
فن بیرونی گرمای اتاق را به فضای بیرون از خانه انتقال میدهد. اگر فن بیرونی به درستی کار نکند، هوای سرد نمیتواند به طور مناسبی جایگزین گرمای منزل شود و باعث خواهد شد که کمپرسور بیش از حد گرم شده و سیکل سرمایش کولر گازی شما مختل شود. برای تعمیر فن کولر گازی بهتر است به تعمیرکار حرفه ای مراجعه کنید.
یکی از مشکلات رایج در کولرهای گازی، سوختن برد کنترل کولر گازی است که در بیشتر موارد غیرقابل تعمیر خواهد بود و باید تعویض شود. نشانه های خراب شدن برد کنترل کولر گازی، خاموش شدن کولر یا کار کردن نا منظم آن است زیرا برد کنترل مسئول کنترل بسیاری از اعمال کولر محسوب میشود.
خاموش شدن خود به خود و بی دلیل کولر همچنین میتواند به دلیل بالا بودن آمپر مصرفی کولر گازی و وجود اشکال در سیم کشی باشد. سیم کشی معیوب کولر گازی خیلی خطرناک بوده و احتمال آتش سوزی وجود دارد. برای پیشگیری از مشکلات سیم کشی، سرویس به موقع کولر گازی مفید خواهد بود. برای رفع مشکلات سیم کشی بهتر است به تعمیرکار حرفه ای مراجعه کنید.
کمپرسور از مهمترین قطعات کولر گازی محسوب میشود. از نشانه های خرابی کمپرسور کولر گازی میتوان به مواردی همچون قطع شدن فیوز در لحظه شروع به کار کمپرسور، داغ کردن زیاد کمپرسور، گرم بودن باد کولر و ... را اشاره کرد.
بصورت کلی سرریز شدن آب از واحد داخلی کولر گازی نشانه مسدود شدن راه آب خروجی کولر گازی است که با انجام سرویس کولر گازی رفع میشود.
این مشکل ممکن است علل دیگری نیز داشته باشد که برای تشخیص و رفع آنها میتوانید با تعمیرکاران تماس بگیرید.
برفک زدن لوله های کولر گازی یا کندانسور بر اثر کاهش میزان شارژ گاز کولر یا کثیفی فیلترها رخ میدهد. بعد از خاموش کردن کولر، آب شدن این برفک ها باعث چکه کردن آب در داخل محیط داخلی یا محل نصب کولر میشود. برای رفع این مشکل ابتدا فیلترها را تمیز کنید، و در صورت رفع نشدن مشکل، با تعمیرکاران تماس بگیرید و تا حل نشدن مشکل دیگر کولر را روشن نکنید.
صداهای ناهنجار ممکن است از هر دو واحد داخلی و خارجی شنیده شوند و میتوانند ناشی از دلایل مختلفی باشند، اما رایج ترین دلایل این صداها معمولا بالانس نبودن فن واحد خارجی کولر گازی یا فن واحد داخلی کولر گازی، یا لق شدن پایه هایی که واحد خارجی را به پنل آن متصل میکند باشند. پایه ها را میتوان با آچار سفت کرد ولی بالانس کردن فن را بهتر است به تعمیرکار بسپارید.
اگر سیستم کولر گازی مرکزی روشن نمیشود اول سعی کنید ترموستاتو کنترل را تنظیم کنید اگر این کار جواب نداد با یک تعمیرکار حرفه ای تماس بگیرید تا کولر گازی را بازدید و تعمیرات لازم را انجام دهد.
در صورت کار نکردن فن واحد داخلی، اول تمیز بودن فیلتر هوا را بررسی کنید. اگر روی کویل سردکننده و لوله های مبرد برفک و یخ مشاهده میکنید، اول بگذارید یخ ها آب شوند و سپس دوباره فن را امتحان کنید. اگر با بررسی این موضوعات فن بازهم به کار نیفتاد، ممکن است رله ها خراب شده باشند و بهتر است با تعمیرکاران حرفه ای تماس بگیرید.
در ضمن اگر فن کمی صدا میکند ولی موتور روشن نمیشود احتمال دارد مشکل از موتور باشد و موتور گریپاژ کرده باشد. در برخی از مواقع هم این صدا به دلیل خرابی خازن راه انداز است. این خازن بخصوص در موتورهای از نوع آسنکرون که در بیشتر کولرهای گازی کار شده است نقش مهمی در کارکرد آنها دارد.
در اغلب مواقع دلیل بروز این مشکل گرفتن بار زیاد از یک پریز برق است. کولر گازی نباید بصورت مشترک برق خود را از یک پریز با وسایل برقی دیگر تامین کنید. اگر مشکل این بود که باید یکی از وسایل را با برق جداگانه تغذیه کنید در غیر اینصورت باید به بررسی موضوعاتی مانند اتصال داخلی در کولر گازی، قطع بودن سیم های داخلی کولر و یا مشکل فنی در برق کشی خانه بپردازید.
پیشنهاد میشود برای رفع هر یک از این عیوب با یک تعمیرکار حرفه ای کولر گازی در تماس باشید
تلفن تماس
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |